Zapečené plněné kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené plněné kedlubny
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30034 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
300 g | Kedlubna |
50 ml | Mléko plnotučné |
10 g | Mouka pšeničná hladká |
1 špetka | Muškátový oříšek |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Strouhanka |
2 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
1 ks | Vejce slepičí |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 125,2mg |
Draslík | 339,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 156,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené plněné kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout. |
2 | V mezičase si přichystáme náplň. V misce smícháme mléko, strouhaný eidam, rozšlehané vejce, strouhanku, špetku soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku. |
3 | Zchladlé kedlubny naplníme, vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme 200 ml vody a dusíme v troubě pod poklicí. Když se voda vydusí, kedlubny opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, vlijeme zbylou vodu, dochutíme špetkou soli a pepře a provaříme. |