Jednoduchý recept

Zapečené plněné kedlubny

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 30034
Kategorie: Zelenina

Ingredience

300 g Kedlubna
50 ml Mléko plnotučné
10 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový oříšek
20 g Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Strouhanka
2 špetka Sůl
40 g Sýr Eidam cihla 30%
1 ks Vejce slepičí
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 285 kcal
Kilojoule 1 191kJ
6% Sacharidy 20 g
23% Tuky 17 g
22% Sodík 449 mg
23% Bílkoviny 13 g

Zapečené plněné kedlubny postup přípravy receptu:

1

Kedlubny oloupeme, seřízneme vršek a kedlubny vydlabeme. Takto připravené vložíme do vroucí vody a uvaříme doměkka. Na sítu necháme okapat a zchladnout.

2

V mezičase si přichystáme náplň. V misce smícháme mléko, strouhaný eidam, rozšlehané vejce, strouhanku, špetku soli, pepře a strouhaného muškátového oříšku.

3

Zchladlé kedlubny naplníme, vložíme do vymazané zapékací mísy, podlijeme 200 ml vody a dusíme v troubě pod poklicí. Když se voda vydusí, kedlubny opatrně vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, vlijeme zbylou vodu, dochutíme špetkou soli a pepře a provaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept