Jednoduchý recept

Vaječná bábovka s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 30036

Ingredience

20 dkg Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
30 dkg Mouka polohrubá
30 dkg Máslo čerstvé
15 dkg Ořechy vlašské
6 ks Vejce slepičí
15 dkg Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

108% Kalorie 2,132 kcal
Kilojoule 8 921kJ
52% Sacharidy 187 g
192% Tuky 144 g
9% Sodík 181 mg
65% Bílkoviny 37 g

Vaječná bábovka s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Nejprve máslem vymažeme a moukou vysypeme formu na bábovku. Troubu předehřejeme na 170 °C.

2

V míse smícháme žloutky, máslo, cukr krupici, vanilkový cukr a prášek do pečiva. V jiné míse vyšleháme bílky a vmícháme společně do připravené směsi. Vše důkladně promícháme společně s drcenou čokoládou a ořechy. Hotové těsto přelijeme do připravené formy.

3

Pečeme zhruba 75 minut.

4

Hotovou bábovku necháme krátce vychladnout a poté vyklopíme, krájíme a servírujeme, až když je bábovka zcela vychladlá.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept