Omeleta s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s květákem
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30037 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 g | Květák |
1 špetka | Muškátový květ |
30 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 387,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 50,1mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s květákem postup přípravy receptu:
1 | Ve vodě osolené špetkou soli uvaříme rozebraný květák doměkka, necháme okapat a nasekáme na menší kousky. V míse květák promícháme s muškátovým květem, špetkou soli, pepře a posekanou petrželovou natí. |
2 | Polovinu květáku rozložíme na pánvi s polovinou rozpáleného oleje a zalijeme jedním rozšlehaným vejcem. Když je vejce ztuhlé, usmažíme druhou omeletu. |