Smažené noky z odpalovaného těsta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené noky z odpalovaného těsta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 3004 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Sůl |
1 šálek | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 142,9mg |
Draslík | 65,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené noky z odpalovaného těsta postup přípravy receptu:
1 | Na oheň postavíme osolenou vodu s máslem. Jakmile se voda začne vařit, zmírníme oheň, vsypeme mouku a za stálého míchání nahříváme tak dlouho, až se těsto nechytá dna. |
2 | Těsto necháme vychladnout. Poté vmícháme vejce a vypracujeme je tak, aby bylo kypré. |
3 | Z těsta budeme lžičkou namočenou v tuku vykrajovat malé nočky, které rovnou vhazujeme do silně rozehřátého tuku. |
4 | Nočky v tuku musí plavat. |