Smažené květákové karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 18 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené květákové karbanátky
Celkový čas: | 18 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30041 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Květák |
20 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Muškátový oříšek |
30 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 452,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,3mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Květák, Muškátový oříšek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené květákové karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Syrový květák nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme sůl, ustrouhaný muškátový oříšek, rozšlehané vejce, mouku a umícháme hmotu. Lžící tvoříme placičky, které smažíme na rozpáleném oleji. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborovou kaši.