Recept

Nákyp z květáku s bešamelem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30042
Kategorie: Zelenina

Ingredience

200 g Květák
1 dl Mléko polotučné
10 g Mouka pšeničná hladká
10 g Olej rostlinný
10 g Strouhanka
2 špetka Sůl
50 g Šunka tradiční
20 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 262 kcal
Kilojoule 1 098kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
38% Sodík 753 mg
34% Bílkoviny 19 g

Nákyp z květáku s bešamelem postup přípravy receptu:

1

Květák očistíme, rozebereme na růžičky, vložíme do vroucí vody osolené špetkou soli a uvaříme doměkka. Po uvaření necháme květák řádně okapat.

2

Na nepřilnavé pánvi orestujeme bez tuku mouku, poté do ní zašleháme mléko a uvaříme bešamel. Necháme zchladnout, vmícháme do něj žloutky, nastrouhaný sýr, 5 gramů strouhanky a drobně pokrájenou šunku. Do směsi vmícháme květák a sníh z bílků.

3

Směs narovnáme do vymazané zapékací mísy, kterou jsme vysypali 5 g strouhanky, a zapečeme v předehřáté troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept