Dušený marinovaný květák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený marinovaný květák
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30043 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
125 ml | Jogurt bílý |
1 špetka | Kari koření |
300 g | Květák |
80 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
120 ml | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 553,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,6mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kari koření, Květák, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený marinovaný květák postup přípravy receptu:
1 | Květák očistíme, opláchneme, rozebereme a naložíme na 2 hodiny do marinády. Marinádu smícháme z drobně posekané cibule (60 g), česneku utřeného se špetkou soli, bílého jogurtu a špetky mletého zázvoru. |
2 | V hlubším rendlíku rozpálíme olej, do něj vložíme růžičky marinovaného květáku, ze všech stran lehce orestujeme, poté zalijeme marinádou, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou, až je květák měkký. V závěru můžeme dochutit kari kořením a špetkou soli. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží.