Zapečené smažené lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené smažené lilky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30046 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Lilek |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
30 g | Olej rostlinný |
10 g | Protlak rajčatový |
2 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 245,3mg |
Draslík | 365,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,8mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené smažené lilky postup přípravy receptu:
1 | Omyté a oloupané lilky nakrájíme na silnější plátky, osolíme špetkou soli a obalíme v mouce. Sýr nastrouháme. Plátky lilku osmažíme na 2/3 oleje. Zapékací misku vytřeme zbylým olejem, klademe do ní po vrstvách usmažené plátky lilku, nastrouhaný sýr, rajčatový protlak a znovu plátky lilku. Na závěr vše zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a v předehřáté troubě zapečeme, až se vejce srazí. |
Poznámka
Jako přílohu volíme šťouchané brambory.