Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 3005

Ingredience

1 ks Citrony
80 g Cukr krupice
200 g Kompot švestkový
0,5 l Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
100 g Pšeničná krupice
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 236kJ
10% Sacharidy 38 g
17% Tuky 13 g
4% Sodík 86 mg
17% Bílkoviny 9 g

Krupicový nákyp postup přípravy receptu:

1

Mléko osolíme, zavaříme krupici, přidáme nastrouhanou citronovou kůru a povaříme na hustou kaši. Dáme vychladnout.

2

Utřeme máslo s 60g cukru a špetkou soli do pěny, vmícháme postupně 3 žloutky a vše zamícháme do krupicové kaše. Nakonec vmícháme tuhý sníh s cukrem.

3

Formu vymastíme, vyložíme ovocem a zalijeme krupicovou směsí. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

4

Hotový nákyp nakrájíme na kostky a podáváme s kompotovou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept