Jednoduchý recept

Dušené salátové okurky s jogurtem

  • Bulharsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 30052
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Jogurt bílý
6 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Muškátový květ
400 g Okurka salátová
25 g Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 201 kcal
Kilojoule 839kJ
3% Sacharidy 12 g
21% Tuky 16 g
12% Sodík 237 mg
8% Bílkoviny 5 g

Dušené salátové okurky s jogurtem postup přípravy receptu:

1

Salátové okurky omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka (okurku neloupeme) a nakrájíme na střední kostky.

2

V hlubším rendlíku na oleji okurku s kořením dusíme pod poklicí zhruba 10 minut. Poté do okurky vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou. Necháme chvíli za stálého míchání provařit.

3

Podáváme ozdobené drobně sekanou petrželovou natí.

Poznámka

Jako přílohu volíme tmavý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept