Čerstvé houby na paprice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čerstvé houby na paprice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30053 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
40 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín mletý |
1 polévková lžíce | Mléko polotučné |
20 g | Olej rostlinný |
200 g | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 245,7mg |
Draslík | 784,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 85,7mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika zelená, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Mléko polotučné, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Čerstvé houby na paprice postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme na kolečka, zelenou papriku zbavíme semínek a pokrájíme na tenké proužky, houby na plátky, vejce rozšleháme s 1 lžící mléka, petrželovou nať drobně posekáme. |
2 | V hlubším rendlíku na oleji osmažíme cibuli, přidáme papriku, houby, okořeníme drceným kmínem a solí. Pod poklicí dusíme za občasného míchání. |
3 | Když jsou houby měkké, přelijeme je vejci, zamícháme a necháme vejce srazit. Před podáváním zdobíme petrželovou natí. |