Recept

Krémová polévka z úhoře

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 30057
Kategorie: Krémové polévky

Ingredience

1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Kerblík
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
1 kávová lžička Sůl
400 g Úhoř říční
150 ml Víno bílé
1500 ml Vývar rybí
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 689kJ
4% Sacharidy 15 g
35% Tuky 26 g
70% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Krémová polévka z úhoře postup přípravy receptu:

1

Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme.

2

Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut.

3

Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou.

4

Podáváme s kostičkami osmaženého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept