Krémová polévka z úhoře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z úhoře
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 30057 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
1 krajíc | Chléb konzumní |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 polévková lžíce | Kerblík |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
1 kávová lžička | Sůl |
400 g | Úhoř říční |
150 ml | Víno bílé |
1500 ml | Vývar rybí |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 478,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kerblík, Šalvěj čerstvá, Sůl, Víno bílé, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Úhoř říční, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Krémová polévka z úhoře postup přípravy receptu:
1 | Maso z očištěného a vykuchaného úhoře omyjeme a spolu s oloupanou cibulí a očištěnou kořenovou zeleninou nakrájíme na kostičky. Vložíme do kastrolu na rozehřáté máslo a chvíli podusíme. |
2 | Potom přilijeme vývar, víno, přidáme nasekanou šalvěj, kerblík a vše povaříme asi 15 minut. |
3 | Nakonec polévku podle chuti osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou a nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s kostičkami osmaženého chleba. |