Recept

Segedínská rybí polévka

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30060
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Cibule
400 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika zelená
1 kávová lžička Sůl
1500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
1% Sacharidy 4 g
13% Tuky 10 g
13% Sodík 260 mg
33% Bílkoviny 19 g

Segedínská rybí polévka postup přípravy receptu:

1

Rybu očistíme, omyjeme, maso nakrájíme na kousky a osolíme. Hlavu, páteř a ocas vložíme do hrnce spolu s oloupanou, na plátky nakrájenou cibulí. Zalijeme vodou, přivedeme k varu, přidáme mletou papriku a vaříme asi 1 hodinu, aby se cibule úplně rozvařila.

2

Potom vývar přecedíme na rybí maso a povaříme 10-15 minut. Hrncem potřásáme, aby se maso nepřipálilo. Nakonec přidáme máslo a očištěné, na nudličky nakrájené papriky.

3

Polévku můžeme podávat s opečeným chlebem.

Poznámka

Polévku můžeme připravit i z jiných druhů ryb, např. z candáta, štiky nebo jesetera.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept