Zapečené brambory s pórkem a nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 28 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené brambory s pórkem a nivou
Celkový čas: | 28 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 8 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30064 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
350 g | Brambory |
100 ml | Mléko polotučné |
10 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Pórek |
10 g | Solamyl - bramborový škrob |
2 špetka | Sůl |
120 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 923,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Pórek, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené brambory s pórkem a nivou postup přípravy receptu:
1 | Syrové brambory a pórek oloupeme a tence nakrájíme, na plátky nakrájíme i nivu. V mléce rozšleháme Solamyl, sůl a pepř. |
2 | Zapékací mísu vytřeme olejem, poklademe pórkem, bramborami, nivou a poslední vrstva jsou brambory. Směs přelijeme připraveným mlékem a v předehřáté troubě zapečeme, až brambory zezlátnou. |