Kapustové karbanátky s čerstvými houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustové karbanátky s čerstvými houbami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30065 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Cibule |
100 g | Houby čerstvé |
200 g | Kapusta hlávková |
20 g | Mouka pšeničná hladká |
100 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 743,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 16g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 121,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustové karbanátky s čerstvými houbami postup přípravy receptu:
1 | Uvařenou kapustu necháme okapat a vychladlou umeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno, houby očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. |
2 | Na 50 g oleje zpěníme cibuli, přidáme houby a dusíme, až jsou houby měkké. Dáme do mísy a necháme vychladnout. Poté přidáme umletou kapustu, rozšlehané vejce, mouku, sůl, pepř a umícháme kompaktní hmotu. Tvoříme z ní placičky, které smažíme na zbylém rozpáleném oleji. |
Poznámka
Jako přílohu volíme bramborovou kaši.