Dušené houby václavky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené houby václavky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30069 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
60 g | Cibule |
300 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín drcený |
30 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
10% Kalorie 203 kcal
Kilojoule 851kJ
3% Sacharidy 11 g
21% Tuky 16 g
13% Sodík 259 mg
14% Bílkoviny 8 g
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 747,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 1,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené houby václavky postup přípravy receptu:
1 | Klobouky václavek a cibuli nakrájíme nadrobno. |
2 | Na oleji osmažíme cibuli s drceným kmínem. Poté vsypeme houby a dusíme, až se tekutina vydusí. Před podáváním osolíme. |