Smažená jablka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažená jablka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 3007 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
0,5 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
0,8 kg | Jablka |
0,5 kávová lžička | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
100 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 23,8mg |
Draslík | 219,2mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Cukr moučkový, Jablka, Rum, Skořice mletá, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Smažená jablka postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme asi na 1cm silné plátky. Marinujeme je v citronové šťávě, cukru, rumu a skořici 10 minut. |
2 | Připravená jablka namočíme do mléčného těsta a smažíme je v horkém tuku po obou stranách. Dáme okapat a pocukrujeme. |
Poznámka
Mléčné těsto připravíme podle receptu \"Mléčné těsto\" Množství 0,5 litru.