Omeleta s rybím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omeleta s rybím masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 30078 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
300 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 428,0mg |
Draslík | 317,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Omeleta s rybím masem postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a nakrájíme na kousky. Krátce je opečeme na kousku másla. |
2 | Omyté filé podusíme v troše vody doměkka, nakrájíme na kousky a promícháme s opečenými rajčaty. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a přidáme nasekanou petrželku. Vše zlehka promícháme. |
3 | Vejce rozšleháme, osolíme a na zbylém másle z nich upečeme na pánvi 4 omelety. Každou omeletu poklademe částí připravené náplně a stočíme nebo přehneme. Upravíme na talíře a ihned podáváme. |