Okoun s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Okoun s česnekem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30080 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
20 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Máslo čerstvé |
1000 g | Okoun říční |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 195,5mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín drcený, Strouhanka, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Okoun říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Okoun s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté okouny vložíme do kastrolu a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, sůl a česnek utřený se 100 g másla a nastrouhanou cibulí. Zvolna vaříme asi 20 minut. |
2 | Uvařené okouny necháme okapat, upravíme je na nahřátou servírovací mísu a z horní poloviny ryb stáhneme kůži. |
3 | Na zbylém másle osmažíme strouhanku, nasypeme na okouny a vše přelijeme rozpuštěným máslem. |
4 | Vhodnou přílohou je jednoduchý bramborový salát. |