Recept

Lín s koprovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 30083
Kategorie: Maso

Ingredience

3 polévková lžíce Kopr čerstvý
1000 g Lín
20 g Máslo čerstvé
250 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 508kJ
2% Sacharidy 6 g
19% Tuky 14 g
11% Sodík 227 mg
89% Bílkoviny 50 g

Lín s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné, vykuchané a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou.

2

Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme nasekaný kopr, kousek másla a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a dobře promícháme. Necháme přejít varem, odstavíme z plotny a v omáčce rozkvedláme žloutky. Dále už nevaříme.

3

Líny upravíme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku.

4

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept