Lín s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lín s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 30083 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1000 g | Lín |
20 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 291,9mg |
Draslík | 57,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 398,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní), Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lín s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, vykuchané a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. |
2 | Mléko nalijeme do kastrolu, přidáme nasekaný kopr, kousek másla a chvíli povaříme. Vmícháme smetanu rozkvedlanou s moukou, osolíme a dobře promícháme. Necháme přejít varem, odstavíme z plotny a v omáčce rozkvedláme žloutky. Dále už nevaříme. |
3 | Líny upravíme na servírovací mísu a omáčku podáváme zvlášť v omáčníku. |
4 | Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo houskové knedlíky. |