Štika se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika se zeleninou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 30085 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Brambory |
100 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko plnotučné |
100 g | Mrkev kořen |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 115,1mg |
Draslík | 892,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 213,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Cibule, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mrkev kořen, Štika obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou mrkev, cibuli a červenou řepu nakrájíme na kolečka, oloupané brambory nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Zeleninu urovnáme na dno kastrolu a poklademe omytými porcemi ryby. Zalijeme vodou tak, aby porce byly zakryty, osolíme a zvolna vaříme. |
3 | Kastrolem občas potřeseme, aby se zelenina nepřipálila. Krátce před koncem vaření přilijeme mléko a přidáme máslo. |
4 | Porce štiky upravíme na nahřáté talíře a obložíme zeleninou a bramborami. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z jiných druhů sladkovodních ryb.