Štika nazeleno - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štika nazeleno
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30088 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Štika obecná |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 l | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 294,1mg |
Draslík | 32,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Štika obecná, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štika nazeleno postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na větší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme v osolené vodě doměkka. |
2 | Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z ryby a za stálého míchání uvaříme polohustou omáčku. Vmícháme nasekanou petrželku. |
3 | Nakonec do omáčky vlijeme rozkvedlané žloutky a přidáme kousky štiky. |
Poznámka
Pokrm můžeme připravit i z jiných druhů sladkovodních ryb.