Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30088
Kategorie: Maso

Ingredience

30 g Máslo čerstvé
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Petržel - nať
1000 g Štika obecná
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 l Voda pitná
100 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 261 kcal
Kilojoule 1 093kJ
2% Sacharidy 8 g
15% Tuky 12 g
11% Sodík 222 mg
56% Bílkoviny 32 g

Štika nazeleno postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté porce štiky nakrájíme na větší kousky a spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou uvaříme v osolené vodě doměkka.

2

Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem z ryby a za stálého míchání uvaříme polohustou omáčku. Vmícháme nasekanou petrželku.

3

Nakonec do omáčky vlijeme rozkvedlané žloutky a přidáme kousky štiky.

Poznámka

Pokrm můžeme připravit i z jiných druhů sladkovodních ryb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept