Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 130 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30091 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 g | Česnek |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
8 g | Cibulka jarní |
4 polévková lžíce | Křenová pasta - Krenex |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 polévková lžíce | Omáčka sojová pikantní |
6 polévková lžíce | Smetana čerstvá ke šlehání |
680 g | Steakhouse |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 417,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibulka jarní mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Křenová pasta - Krenex, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Omáčka sojová pikantní, Smetana čerstvá ke šlehání, Steakhouse mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso vložíme nejlépe do umělé nádoby, polijeme směsí ze sójové omáčky a šťávy z oliv. Nádobu zakryjeme, aby se mohlo maso v lednici dostatečně uležet, na dobu 60-120 minut. V kastrůlku si připravíme smetanu s křenovou pastou, přiklopíme pokličkou a dáme do lednice spolu s masem. |
2 | Gril rozpálený na vyšší výkon pomocí pečícího papíru potřeme olejem, maso osmahneme na pánvičce pěkně z obou stran, aby dobře změklo. Dále si upečeme další 2 kousky masa, mezitím si zbylé kousky na pánvičce udržujeme stále teplé. Směs koření si schováme na pozdější potírání řízků před pečením. |
3 | Pokrájenou zeleninu a koření vložíme do rendlíku a povaříme. Řízky přelijeme omáčkou a na povrchu potřeme křenovou pastou a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Jako přílohu k masu můžeme též podávat křen se smetanou. |