Recept

Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 130 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (6%)
ID receptu: 30091
Kategorie: Maso

Ingredience

4 g Česnek
1 kávová lžička Chilli koření mleté
8 g Cibulka jarní
4 polévková lžíce Křenová pasta - Krenex
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
4 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
6 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
680 g Steakhouse

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 701 kcal
Kilojoule 2 932kJ
12% Sacharidy 42 g
65% Tuky 49 g
62% Sodík 1 g
40% Bílkoviny 22 g

Hovězí steak v křenové omáčce po orietálním způsobu postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso vložíme nejlépe do umělé nádoby, polijeme směsí ze sójové omáčky a šťávy z oliv. Nádobu zakryjeme, aby se mohlo maso v lednici dostatečně uležet, na dobu 60-120 minut. V kastrůlku si připravíme smetanu s křenovou pastou, přiklopíme pokličkou a dáme do lednice spolu s masem.

2

Gril rozpálený na vyšší výkon pomocí pečícího papíru potřeme olejem, maso osmahneme na pánvičce pěkně z obou stran, aby dobře změklo. Dále si upečeme další 2 kousky masa, mezitím si zbylé kousky na pánvičce udržujeme stále teplé. Směs koření si schováme na pozdější potírání řízků před pečením.

3

Pokrájenou zeleninu a koření vložíme do rendlíku a povaříme. Řízky přelijeme omáčkou a na povrchu potřeme křenovou pastou a posypeme nadrobno nakrájenou jarní cibulkou. Jako přílohu k masu můžeme též podávat křen se smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept