Zeleninové hovězí řízky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové hovězí řízky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | koudová |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (6%) |
ID receptu: | 30097 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
145 g | Brokolice |
2 g | Česnek |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
200 g | Fazolové klíčky |
1 ks | Kapie |
1,5 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
3 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
3 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
1 g | Pepř černý mletý |
455 g | Steakhouse |
1 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Víno rýžové čínské |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 499,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cukr krupice, Fazolové klíčky, Omáčka ústřicová, Sůl, Víno rýžové čínské, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Kapie, Mouka kukuřičná, Olej olivový extra panenský, Omáčka sójová, Pepř černý mletý, Steakhouse mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové hovězí řízky postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku vložíme hovězí maso. K řízkům přidáme víno, cukr, sójovou omáčku a vmícháme mouku. |
2 | Ve varné míse na středním plameni rozpálíme 1 lžíci oleje a osmažíme 1 řízek namočený v marinádě. Stejně budeme postupovat i při přípravě zbylého masa. |
3 | V pánvi orestujeme brokolici, přidáme zbývající zeleninu, přilijeme vodu a vše dusíme cca 5-8 minut, až do úplného změknutí. |
4 | Do smažených řízků přidáme ústřičnou omáčku, kterou ozdobíme fazolovými klíčky. Podle chuti přidáme koření. |
5 | Podáváme obložené dušenou zeleninou. |