Recept

Filé s hroznovým vínem

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 30104
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 ks Cibule
750 g Filé z aljašské tresky
250 g Hroznové víno
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
5 polévková lžíce Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 382kJ
4% Sacharidy 14 g
20% Tuky 15 g
10% Sodík 196 mg
61% Bílkoviny 34 g

Filé s hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Plátky filé omyjeme, stočíme a upevníme špejlí nebo párátky. Osolíme a opepříme. V pánvi rozpustíme polovinu másla a přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, připravené filé a přilijeme víno.

2

Z alobalu vystřihneme kolečka, aby zakryla plátky. Střed koleček propíchneme, alobal potřeme olejem a namaštěnou stranou dolů přikryjeme plátky filé. Pod pokličkou velmi zvolna vaříme 10 minut. Potom alobal odstraníme a filé vložíme do zapékací mísy.

3

Vývar v pánvi svaříme na 1/3 objemu, přidáme zbylé máslo, promíchané s moukou a přilijeme mléko. Za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

4

Filé v míse obložíme omytým hroznovým vínem a vše přelijeme omáčkou.

5

Pokrm zapečeme v troubě nebo pod grilem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept