Recept

Karmelitánské filé v rajčatech

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 30108
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1000 g Filé z aljašské tresky
90 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
8 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
125 ml Vývar rybí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 514 kcal
Kilojoule 2 152kJ
4% Sacharidy 15 g
36% Tuky 27 g
17% Sodík 349 mg
95% Bílkoviny 54 g

Karmelitánské filé v rajčatech postup přípravy receptu:

1

Omyté porce filé zvolna povaříme v osolené vodě asi 10 minut, vyjmeme a jemně umeleme. Přidáme 40 g másla, 2 vejce, 1 lžíci citronové šťávy a vše dobře promícháme. Podle chuti osolíme.

2

Omytá rajčata na vršku seřízneme a dužinu vydlabeme. Rajčata naplníme připravenou směsí a urovnáme do pekáče vymaštěného kouskem másla. Dusíme ve středně vyhřáté troubě 15 minut.

3

Ze zbylého másla a z hladké mouky připravíme jíšku, zalijeme ji vývarem a necháme povařit. Nakonec do omáčky zašleháme žloutky, ochutíme ji citronovou šťávou a přisolíme.

4

Plněná rajčata podáváme zalitá omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept