Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 110 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30115

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
500 g Mušle Venušiny
8 ks Mušle svatojakubské
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
2 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
Lososový bujon
1 dl Kokosová smetana
200 g Losos - filety
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
20 g Zázvor celý
10 g Řasy Kombu

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 773 kcal
Kilojoule 3 233kJ
14% Sacharidy 49 g
44% Tuky 33 g
65% Sodík 1 g
93% Bílkoviny 52 g

Lososový bujon postup přípravy receptu:

1

Kousek zázvoru oloupeme, omyjeme a nastrouháme.

2

V 1 litru bujonu z mušlí při mírné teplotě povaříme přibližně asi

3

1 hodinu malý kousek řasy Kombu přibližně 4 cm (druh mořských řas). Pak uvařenou Kombu vyjmeme, pokrájíme na malé kousky a vrátíme do bujonu.

4

Losos - filety omyjeme a pokrájíme na kousky velikosti sousta. Vložíme je do polévky, přimícháme 1 dl kokosové smetany a povaříme při mírné teplotě asi 6 minut.

5

Každou porci posypeme omytou, drobně pokrájenou petrželkou a podáváme.

6

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

7

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

8

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

9

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

10

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

11

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept