Hlávkový salát s kefírem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s kefírem
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30119 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
300 ml | Mléko kefírové |
1 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 87 kcal
Kilojoule 365kJ
2% Sacharidy 8 g
5% Tuky 3 g
6% Sodík 116 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko kefírové, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s kefírem postup přípravy receptu:
1 | Hlávkový salát rozebereme na listy, dobře propereme ve studené vodě a necháme řádně okapat. Salát natrháme na menší kousky a dáme do mísy. Poté ho promícháme s kefírem, ochutíme solí a pod fólií v ledničce necháme vychladit. |