Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 3012

Ingredience

1 ks Citrony
1 kávová lžička Cukr krupice
10 g Cukr vanilka
0,1 l Mléko polotučné
50 g Povidla švestková
0,5 kávová lžička Rum
1 špetka Skořice mletá
100 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 485 kcal
Kilojoule 2 028kJ
13% Sacharidy 46 g
40% Tuky 30 g
4% Sodík 79 mg
17% Bílkoviny 9 g

Povidlové chlebíčky postup přípravy receptu:

1

Žemle oloupeme a nakrájíme je na 1cm silné plátky tak, aby vždy dva plátky zůstaly spojeny.

2

Vnitřní stranu potřeme povidly ochucenými rumem a citronovou šťávou. Plátky přitlačíme k sobě.

3

Žemle necháme změknout v mléce s vanilkou. Vyjmeme je, namočíme do rozšlehaných vajec a v horkém tuku je smažíme dozlatova.

4

Podáváme sypané cukrem a skořicí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept