Povidlové chlebíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Povidlové chlebíčky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3012 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
10 g | Cukr vanilka |
0,1 l | Mléko polotučné |
50 g | Povidla švestková |
0,5 kávová lžička | Rum |
1 špetka | Skořice mletá |
100 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 149,6mg |
Draslík | 75,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Rum, Skořice mletá, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mléko polotučné, Povidla švestková, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Povidlové chlebíčky postup přípravy receptu:
1 | Žemle oloupeme a nakrájíme je na 1cm silné plátky tak, aby vždy dva plátky zůstaly spojeny. |
2 | Vnitřní stranu potřeme povidly ochucenými rumem a citronovou šťávou. Plátky přitlačíme k sobě. |
3 | Žemle necháme změknout v mléce s vanilkou. Vyjmeme je, namočíme do rozšlehaných vajec a v horkém tuku je smažíme dozlatova. |
4 | Podáváme sypané cukrem a skořicí. |