Recept

Vepřové nožičky s citronovo-vaječnou polevou

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 30121

Ingredience

2 ks Bobkový list
200 g Celer bulvový
1 ks Cibule
50 ml Citronová šťáva
3 dl Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká
100 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý celý
50 g Petržel - nať
1 ks Pórek
10 g Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1200 g Vepřové nožičky
10 l Voda pitná
1 dl Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 727 kcal
Kilojoule 3 041kJ
8% Sacharidy 29 g
58% Tuky 44 g
55% Sodík 1 g
95% Bílkoviny 54 g

Vepřové nožičky s citronovo-vaječnou polevou postup přípravy receptu:

1

Vepřové nožičky dobře omyjeme, vhodíme do hrnce s vroucí vodou a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme, nožičky opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit do čisté vody, do které přidáme pepř, sůl, pórek, bobkový list, cibuli a kus celeru. Vaříme dokud maso není měkké asi 1 hodinu a sbíráme bílkovinovou pěnu, která se tvoří na povrchu.

2

Mezitím v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které za stálého míchání vlijeme postupně mléko a chvíli povaříme. Po odstavení z plotny vmícháme citronovou šťávu, trochu zeleninového vývaru a nakonec rozšlehané žloutky. Uvařené nožičky vyjmeme z vody, necháme krátce okapat, aby zůstaly teplé a servírujeme zalité hotovou omáčkou, ozdobené nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept