Vepřové nožičky s citronovo-vaječnou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 115 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové nožičky s citronovo-vaječnou polevou
Celkový čas: | 115 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 75 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30121 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
100 g | Máslo čerstvé |
3 dl | Mléko polotučné |
100 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
10 g | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 g | Vepřové nožičky |
10 l | Voda pitná |
1 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 324,7mg |
Draslík | 462,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Pepř černý celý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Petržel - nať, Pórek, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové nožičky s citronovo-vaječnou polevou postup přípravy receptu:
1 | Vepřové nožičky dobře omyjeme, vhodíme do hrnce s vroucí vodou a necháme 10 minut povařit. Vodu slijeme, nožičky opláchneme pod studenou vodou a dáme vařit do čisté vody, do které přidáme pepř, sůl, pórek, bobkový list, cibuli a kus celeru. Vaříme dokud maso není měkké asi 1 hodinu a sbíráme bílkovinovou pěnu, která se tvoří na povrchu. |
2 | Mezitím v jiném hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku, do které za stálého míchání vlijeme postupně mléko a chvíli povaříme. Po odstavení z plotny vmícháme citronovou šťávu, trochu zeleninového vývaru a nakonec rozšlehané žloutky. Uvařené nožičky vyjmeme z vody, necháme krátce okapat, aby zůstaly teplé a servírujeme zalité hotovou omáčkou, ozdobené nasekanou petrželkou. |