Salát z mladé kedlubny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 5 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z mladé kedlubny
Celkový čas: | 5 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 30123 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
120 g | Jogurt bílý |
220 g | Kedlubna |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 70 kcal
Kilojoule 293kJ
3% Sacharidy 9 g
3% Tuky 2 g
10% Sodík 190 mg
6% Bílkoviny 3 g
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 220,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Kedlubna, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jogurt bílý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z mladé kedlubny postup přípravy receptu:
1 | Kedlubny oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. V míse smícháme s drobně nasekanou petrželovou natí, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a vmícháme jogurt. |
2 | Pod fólií necháme v ledničce vychladit. |