Pstruh s hříbkovou nádivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruh s hříbkovou nádivkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 30129 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 g | Hříbky čerstvé |
150 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1000 g | Pstruh |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 190,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citrony, Hříbky čerstvé, Pstruh, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruh s hříbkovou nádivkou postup přípravy receptu:
1 | Z 80 g másla, špetky soli, strouhanky, očištěných a nasekaných hříbků, nakrájené cibule a petrželky umícháme nádivku. |
2 | Očištěné, vykuchané a omyté pstruhy naplníme nádivkou, zašijeme a na povrchu osolíme. Každého pstruha zvlášť zabalíme do máslem potřeného pečicího papíru, vložíme do pekáče s kouskem másla a zvolna pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Během pečení ryby obracíme. |
3 | Upečené pstruhy vyjmeme z papíru, přelijeme šťávou a podáváme ozdobené dílky omytého citronu. |
Poznámka
Množství strouhanky upravíme podle potřeby.