Recept

Jehněčí maso na jogurtu

  • Řecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (22%)
ID receptu: 30134

Ingredience

2 ks Cibule
50 ml Citronová šťáva
1 kg Jehněčí krkovice
250 ml Jogurt bílý
40 g Mouka pšeničná hladká
80 g Máslo čerstvé
4 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 913kJ
4% Sacharidy 14 g
70% Tuky 53 g
48% Sodík 957 mg
77% Bílkoviny 43 g

Jehněčí maso na jogurtu postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké.

2

Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept