Jehněčí maso na jogurtu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso na jogurtu
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30134 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Jehněčí krkovice |
250 ml | Jogurt bílý |
80 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
4 g | Pepř černý mletý |
10 g | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 282,5mg |
Draslík | 817,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí krkovice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso na jogurtu postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso naporcujeme na plátky, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hrnci osmažíme na másle nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí, přidáme plátky masa a orestujeme z obou stran. Zalijeme vodu tak, aby maso bylo ponořené a vaříme zhruba 40 minut, dokud maso není měkké. |
2 | Mezitím si v misce ušleháme vejce s jogurtem, přidáme citronovou šťávu a trochu vývaru z masa. Maso odstavíme z plotny a za stálého míchání vlijeme připravenou směs. Dosolíme, dopepříme a můžeme podávat například s rýží. |