Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30135

Ingredience

1 ks Cibule
150 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Rýže dušená
2 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Uzenáče
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 856kJ
6% Sacharidy 21 g
67% Tuky 50 g
8% Sodík 153 mg
49% Bílkoviny 27 g

Uzenáči s rýží postup přípravy receptu:

1

Vařenou rýži promícháme s 50 g másla a s oloupanou, jemně nasekanou cibulí, podušenou na kousku másla. Směs osolíme a opepříme.

2

Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Vložíme do kastrolu na 1 lžíci másla a několik minut pečeme.

3

Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno urovnáme vrstvu rýže, poklademe uzenáči a zakryjeme rýží. Vše zalijeme rozkvedlaným vejcem a posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou.

4

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

5

Podáváme se zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept