Zavařené cibulky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařené cibulky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30141 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 g | Bobkový list |
1 kg | Cibulka jarní |
200 g | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
2 g | Nové koření celé |
1,5 l | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý celý |
2 g | Sacharin |
50 g | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 732,7mg |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 47,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibulka jarní, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Nové koření celé, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sacharin, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Zavařené cibulky postup přípravy receptu:
1 | Nejprve každou cibulku oloupeme a očistíme. Poté cibulky klademe do zavařovacích sklenic. V hrnci smícháme vodu, ocet, sladidlo, cukr, sůl, hořčičné semínko, pepř, nové koření a bobkový list. |
2 | Vše přivedeme k varu a krátce povaříme. Hotový lák vrchovatě nalijeme na připravené cibulky. Zavařovací sklenice uzavřeme a běžným způsobem zavaříme. |
3 | Cibulky skladujeme na chladném a tmavém místě. |