Rybí škvarky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí škvarky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 30143 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1000 g | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81,0mg |
---|---|
Cholesterol | 189,3mg |
Draslík | 837,9mg |
Vláknina | 129,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapr obecný, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí škvarky postup přípravy receptu:
1 | Vykuchaného, očištěného a omytého kapra nakrájíme na plátky silné asi 1,5 cm. Maso osušíme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Přebytečnou mouku oklepeme. |
2 | Obalené plátky zprudka smažíme na pánvi na sádle dokřupava. Správně usmažené škvarky při dopadu na talíř zazvoní. |
3 | Podáváme s čerstvým chlebem a zeleninovým salátem. |