Zavařená kukuřice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zavařená kukuřice
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30146 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr krupice |
3 kg | Kukuřice |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 g | Pepř černý celý |
30 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 395g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 44,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kukuřice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zavařená kukuřice postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme kukuřici od slupky a vaříme dokud kukuřice nezměkne. Kukuřici necháme vychladit. |
2 | Mezitím v hrnci smícháme vodu, ocet, sůl a cukr. Celé přivedeme k varu a přidáme kousky cibule a pepř. |
3 | Vychladlou kukuřici vyloupeme a zrníčka vkládáme do zavařovacích sklenic, které poté vrchovatě zalijeme připraveným vařícím lákem. |
4 | Sklenice uzavřeme a podle běžného postupu zavaříme. |
5 | Zavařené kukuřice necháme uskladněné v chladné a tmavé místnosti. |