Zelný salát z červeného zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelný salát z červeného zelí
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 30147 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
50 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,3 kávová lžička | Stolní sladidlo Sladký polibek |
0,3 kávová lžička | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 401,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 87,4mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelný salát z červeného zelí postup přípravy receptu:
1 | Zelí zbavíme vrchních listů a nakrouháme na tenké nudličky. V míse promícháme s cibulí nakrájenou na jemná půlkolečka, ochutíme solí, zalijeme nálevem z vody, octa a umělého sladidla a dobře promícháme. Pod fólií necháme v lednici vychladit. |