Jednoduchý recept

Zavařené lečo

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zavařené lečo 5 1
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 30148
Kategorie: Džemy, zavařeniny

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej stolní
1 kg Paprika červená
1 kg Rajčata
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 216 kcal
Kilojoule 902kJ
10% Sacharidy 36 g
8% Tuky 6 g
27% Sodík 548 mg
12% Bílkoviny 7 g
Zavařené lečo
  • Zavařené lečo
  • 1
  • Zavařené lečo
  • 2
  • Zavařené lečo
  • 3
  • Vložit obrázek

Zavařené lečo postup přípravy receptu:

1

Očištěnou zeleninu nakrájíme na menší kousky, vložíme na pánev s rozpáleným olejem a krátce povaříme. Nakonec ochutíme solí a odstavíme. Směs plníme do důkladně umytých zavařovacích sklenic.

2

Poté stačí sklenice uzavřít a zavařit dle běžného postupu.

3

Zavařené lečo skladujeme v chladné a tmavé místnosti.

Komentáře a hodnocení

 
kvetush
Zavařené lečo
Recept jsem si vybrala protože počasí urychluje dozrávání naší zeleniny na zahrádce a tak jsem byla nucena zeleninu zpracovat. Zavařované lečo jsem doposud měla od své tchýně, jelikož jsem na zavařování neměla čas. Teď jsem na mateřské a tak hledám rychlé a snadné recepty pro zavařování ovoce a zeleniny. S receptem jsem velice spokojena, mohu jen doporučit. Já osobně jsem dělala toto lečo s 2 násobným počtem ingrediencí, abych zaplnila zavařovací hrnec. blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept