Koňaková omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koňaková omáčka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 3015 |
Kategorie: | Sladké omáčky |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
100 g | Cukr třtinový |
2 polévková lžíce | Martell cognac |
30 g | Máslo čerstvé |
400 ml | Smetana 6% (do kávy) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vanilkový lusk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 190g |
---|---|
Cholesterol | 168,0mg |
Draslík | 971,6mg |
Vláknina | 21g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 45,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr třtinový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Martell cognac, Máslo čerstvé, Smetana 6% (do kávy), Vanilkový lusk mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koňaková omáčka postup přípravy receptu:
1 | V kastrůlku smícháme kávovou smetanu, cukr a dřeň z vanilkového lusku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. |
2 | Poté krátce asi 1minutu povaříme. Přidáme nasekanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Přimícháme koňak a máslo a dochutíme solí. |
3 | Omáčka je vhodná ke zmrzlině. |