Jehněčí kotlety s citronovým sosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety s citronovým sosem
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 30153 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
50 ml | Citronová šťáva |
1200 g | Jehněčí maso |
50 g | Kopr čerstvý |
100 g | Máslo čerstvé |
5 g | Pepř černý mletý |
9 g | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 227,0mg |
Draslík | 109,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 589,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,1mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Kopr čerstvý, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kotlety s citronovým sosem postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. |
2 | Na másle osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli, přihodíme kopr a nakonec jehněčí plátky a asi 5 minut restujeme. Zalijeme 1 l vody a necháme 1 hodinu vařit na mírném ohni, dokud maso není měkké a voda téměř vyvařená. Po odstavení z plotny vmícháme vejce ušlehaná s citronovou šťávou. Servírujeme např. s vařenými bramborami. |
Poznámka
1