Recept

Rybí polévka s kuskusem a zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 30157

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
500 g Mušle Venušiny
8 ks Mušle svatojakubské
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
0,5 l Víno bílé
2 špetka Zázvor mletý
3 stroužek Česnek
3 ks Šalotka
Rybí polévka s kuskusem a zeleninou
0,5 polévková lžíce Balsamico ocet
100 g Celer řapíkatý
2 ks Cibule
100 g Kuskus
1 ks Limetka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
200 g Okoun - filety
1 polévková lžíce Olej sezamový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
50 g Pórek
280 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1,5 kávová lžička Sůl
3 ks Česnek
200 g Štítnik červený

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 854 kcal
Kilojoule 3 574kJ
21% Sacharidy 75 g
34% Tuky 25 g
81% Sodík 2 g
113% Bílkoviny 64 g

Rybí polévka s kuskusem a zeleninou postup přípravy receptu:

1

Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Česnek prolisujeme. Řapíkatý celer a pórek omyjeme a nakrájíme na tenké kroužky. Nakládané rajčata scedíme a necháme odkapat.

2

V hrnci rozpustíme máslo s olejem, a přimícháme prolisovaný česnek, promícháme a chvíli restujeme. Pak přidáme všechnu zeleninu, podusíme ji, přilijeme 1 litr bujonu z mušlí, přidáme 100 g kuskusu, nakládané rajčata a vaříme při mírné teplotě asi 10 minut.

3

Omyjeme filety z okounu a štítnika červeného a pokrájíme je na kousky, pokapeme limetkovou šťávou, přidáme do polévky k zelenině a vaříme 5-6 minut.

4

Přimícháme 1/2 lžíce octa Acetto Balsamico, podle chuti sůl, pepř a sladkou mletou papriku.

5

Podáváme s omytou, drobně pokrájenou petrželovou natí.

6

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

7

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

8

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

9

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

10

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

11

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept