Recept

Rybí polévka s pomerančem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 30160
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

Bujon z mušlí a ryb [30049]
3 stroužek Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
8 ks Mušle svatojakubské
500 g Mušle Venušiny
2 špetka Nové koření mleté
1 kávová lžička Pepř černý celý
300 g Rajčata
250 g Rybí hlavy
250 g Rybí odřezky
3 ks Šalotka
1,5 kávová lžička Sůl
0,5 l Víno bílé
1 l Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý
Rybí polévka s pomerančem
2 ks Česnek
2 špetka Chilli koření mleté
150 g Cuketa
100 g Krevety tygří - loupané
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Paprika červená
50 g Paprika zelená
50 g Paprika žlutá
1 ks Pomeranče
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 669 kcal
Kilojoule 2 799kJ
15% Sacharidy 53 g
31% Tuky 23 g
71% Sodík 1 g
85% Bílkoviny 48 g

Rybí polévka s pomerančem postup přípravy receptu:

1

Pomeranč omyjeme horkou vodou, osušíme a kůru nastrouháme. Pak vymačkáme do skleničky šťávu.

2

Papriky omyjeme, rozkrojíme, odstraníme jadřince a pokrájíme na nudličky. Omytou cuketu pokrájíme na kostičky. Oloupaný česnek prolisujeme.

3

V hrnci rozehřejeme máslo, přimícháme česnek, pak přidáme papriky a dusíme 2-4 minuty. Přidáme cuketu, vařené krevety, pomerančovou kůru, promícháme, zalijeme 1 litrem bujonu z mušlí a vaříme asi 5-6 minut.

4

Polévku dochutíme 2 lžícemi pomerančové šťávy, osolíme a okořeníme podle chuti mletým chilli a podáváme.

5

Bujon z mušlí a ryb [30049]:

6

Omyjeme 0.5 kg rybích odřezků - např. hlavy, hřbetní kosti ap. a odložíme do mísy. Dobře očistíme a omyjeme 8 ks svatojakubských a 0.5 kg Venušiných mušlí a přidáme je k rybím odřezkům.

7

Omyjeme a rozkrojíme chilli papričku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na menší kousky. 3 ks očištěné šalotky pokrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme a spolu s mušlemi a rybími odřezky za občasného promíchání dusíme ve větším hrnci na bylinkovém másle přibližně 5 minut.

8

Pak přilijeme 1/2 litru bílého vína a 1 litr vody, přidáme mleté nové koření, pepř a chilli a zázvor. Polévku přivedeme k varu, snížíme teplotu a pomalu vaříme 20 minut. Pak do polévky přidáme omytá pokrájená rajčata a vaříme dalších 10 minut.

9

Uvařenou polévku dáme vychladit, pak ji přecedíme přes husté síto do druhého hrnce a dochutíme solí. Takto získáme čistý bujon.

10

Mušle vyjmeme z lastur a podáváme s opečenou bagetou na bylinkovém másle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept