Recept

Hovězí steak na hříbkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 30162

Ingredience

255 g Houby sušené
15 g Hříbky čerstvé
85 g Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
680 g Steakhouse
5 g Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
75 ml Voda pitná
85 ml Víno červené
85 ml Vývar z hovězích kostí
1 ks Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 897 kcal
Kilojoule 3 754kJ
17% Sacharidy 60 g
69% Tuky 52 g
66% Sodík 1 g
83% Bílkoviny 47 g

Hovězí steak na hříbkách postup přípravy receptu:

1

Při teplotě 160 °C si předehřejeme troubu. Sušené houby spaříme cca 75 ml vařící vody, a to pro nabobtnání hub. Vodu vylijeme, potom houby pokrájíme a houbový vývar si schováme. Na pánvičce si rozehřejeme tuk a spolu s řízky je osmažíme do růžova. Zavineme je do hliníkové fólie a vložíme do trouby, aby neztatily teplotu.

2

Na pánvi si rozehřejeme tuk spolu se sušenými houbami i čerstvými hříbky, česnekem a kořením a restujeme do doby změknutí. Zalijeme vínem, výkon trouby změníme na vyšší stupeň a povaříme 1-2 minuty, než se alkohol vyvaří.

3

Houbový sůsek s hovězím vývarem slijeme do pánvičky a asi 3 minuty povaříme. Dochutíme tukem a navíc do štávy přidáme koření. Hotový pokrm můžeme ozdobit např. čestvým nasekaným tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept